Po triletnem premoru je bilo na materinski dan v našem kraju spet živahno. Na pobudo predstavnikov KS Šebrelje smo letos spet združili moči in pripravili prireditev za vse krajane Šebrelj.

Pri pripravi na prireditev so bili poleg učiteljice aktivni številni starši, učenci in dijaki. Mami Aleksandra Serjun in Helena Bevk sta v gasilskem domu organizirali delavnico, na kateri so otroci izdelovali voščilnice. V pestrem kulturnem programu, ki se je odvijal v gasilskem domu naslednjo soboto, 25. marca, so pod vodstvom učiteljice Helene nastopili učenci POŠ Šebrelje (Loti, Neja, Jakob in Tinka, pridružil se jim je tudi Nik) z deklamacijami, petjem in dramsko igrico z naslovom Pika Nogavička v šoli. Učenci, ki obiskujejo šolo v Cerknem (Benedikta, Pija, Julija Eliza, Klara, Katja, Danaja, Boštjan, Lan, Filip, Leon, Tobija) so nastopili z dramsko igrico z naslovom Sedem laži, za katero je dramsko besedilo učiteljica Helena Prezelj priredila po slovenski ljudski pravljici. Gospa Metka Tušar je predstavila svojo pesniško zbirko. Njene pesmi sta recitirali bivši učenki naše šole, Maša in Neža. Za glasbeno popestritev so poskrbeli Anže, Jakob in Tim ter dekleta  pod vodstvom Tanje Kumar in Alojzije Vidmar, na kitaro pa jih je spremljala Žana Tušar. Prireditev sta povezovala Leon Kumar in Zala Vojska.

Vse udeleženke prireditve so prejele čudovite voščilnice, ki so jih izdelali otroci na delavnicah. Učenci POŠ Šebrelje pa so svojim mamam izročili še darila, ki so jih izdelali zanje v šoli. Po prireditvi je sledilo še druženje občanov.

(Skupno število obiskov 194, 1 obiskov danes)
Dostopnost