V preteklem tednu se je 9 učencev naše šole odpravilo na obisk v podjetje Eta Cerkno. Namen obiska je bil, pridobiti čim več informacij glede samega podjetja, možnosti štipendiranja in počitniškega dela. Obisk se je pričel s sprejemom pri vratarju, nato pa smo se odpravili v sejno sobo, kjer je potekala uvodna predstavitev. V sami predstavitvi so učenci izvedeli veliko o samem podjetju in njegovi viziji, podano je bilo kar nekaj podatkov o štipendiranju, zelo dragoceni pa sta bili zagotovo tudi zgodbi iz prve roke, saj sta nam svoje sodelovanje s podjetjem Eta Cerkno, predstavila njihova štipendista Žan Peternelj in Urban Tušar. Oba sta izpostavila, da sta tekom počitniškega dela in prakse, vsak na svojem področju izjemno napredovala, kar jima je omogočilo predvsem sodelovanje s pravimi mentorji in dobro ekipo v ozadju. Eta po njunem mnenju deluje kot velika družina, ki lahko dobro funkcionira le, če vsak dobro ve, kaj so njegove dolžnosti, obenem pa je vsak posameznik pripravljen priskočiti na pomoč, ko jo nekdo potrebuje. Učenci so njuni zgodbi poslušali zelo pozorno, saj bodo kmalu lahko na njunem mestu. Vseh devet učencev se je namreč odločilo za srednje šole in poklice, ki jih zaposlujejo v Eti.

Po predstavitvi smo si pogledali še del proizvodnje, Žan Peternelj pa nam je predstavil tudi svojo inovacijo, ki jo s pridom uporabljajo pri razvrščanju proizvodnih kosov v skladiščni omari. Njegov prispevek je aplikacija, ki pripomore k večji preglednosti in predvsem k lažjemu iskanju določenih artiklov, ki so shranjeni v omenjeni omari.

Ob koncu obiska nas je čakalo še kosilo in simbolično darilce, ki ga je za nas pripravilo podjetje Eta Cerkno. Obisk je bil vsekakor zelo poučen in veseli smo, da so nas v podjetju tako lepo sprejeli, za kar se jim iskreno zahvaljujemo.

(Skupno število obiskov 540, 1 obiskov danes)
Dostopnost