Spoštovani starši.

Želeli bi vas seznaniti s spremembami odlokov, ki bodo od jutri, 19. 1. 2022 začeli veljati na področju vzgoje in izobraževanja. Spremembe so sledeče:

1. Za zaposlene, ki opravljajo delo v dejavnosti zdravstva, socialnega varstva ali vzgoje in izobraževanja velja, da so izjema od napotitve v karanteno. So na delovnem mestu, v obdobju 7 dni se na delovnem mestu vsakodnevno samotestirajo in nosijo masko FFP2.
2. Isto velja za učence: ob pojavu okužbe ostanejo v šoli, v obdobju 7 dni se vsakodnevno samotestirajo v šoli. V primeru, da je v razredu potrjenih več kot 30% učencev, se razred napoti v karanteno.
3. Samotestiranje v šoli se šteje kot izpolnjevanje pogoja PCT za udeležbo v glasbeni šoli in obšolskih dejavnostih. Otrok lahko obiskuje krožke, popoldanske dejavnosti, če predloži dokazilo (list s podpisom učitelja) o samotestiranju v šoli.
4. Vsakodnevnega samotestiranja (v primeru okužbe v razredu) ni potrebno izvajati učencem, ki
– so preboleli COVID-19 in je od pozitivnega testa PCR minilo manj kot 45 dni,
– so preboleli COVID-19 in so ustrezno cepljeni,
– predložijo dokazilo o negativnem rezultatu testa HAG, ki ni starejše od 24 ur.

S spremembo odloka učencem pripada 20 testov na mesec in ne več 15, kot je veljajo do sedaj. Teste starši brezplačno prevzamete s kartico zdravstvenega zavarovanja otroka v lekarnah.Posodobljena bodo tudi Navodila VIZ ob sumu ali potrjenem primeru okužbe v zavodu (https://www.nijz.si/sl/vzgojainizobrazevanje). S spremembo odloka naj bi se zmanjšalo število oddelkov, ki so v preteklih obdobjih morali v karanteno. Naprošamo vas, da poskrbite, da bo vaš otrok s seboj imel teste, ko se bo potrebno vsakodnevno samotestirati v šoli. O morebitnih okužbah v razredih vas bomo, tako kot do sedaj, sproti obveščali. V šolo naj pride samo zdrav otrok.
Z 31. januarjem se zaključuje prvo ocenjevalno obdobje. Želeli bi vas seznaniti s sklepom ministrice za izobraževanje, znanost in šport, s katerim se zmanjša število ocen v šolskem letu 2021/2022. Glede na trenutne razmere in prilagojene oblike izvajanja učno-vzgojnega dela se lahko zgodi, da bo učenec pri posameznem predmetu neocenjen. To pomeni, da zaradi objektivnih razlogov v prvem ocenjevalnem obdobju ni pridobil nobene ocene. Pridobil pa jo bo v drugem ocenjevalnem obdobju oziroma do konca šolskega leta. Neocenjenost ob polletju ne vpliva na oceno ob koncu šolskega leta.

Mitja Dežela
ravnatelj OŠ Cerkno

Obvestilo MIZŠ o spremembah odlokov (spremembe veljajo od 19.1.2022)

(Skupno število obiskov 280, 1 obiskov danes)
Dostopnost