​Počitnikarji smo že čisto blizu konca našega druženja, in ko smo skupaj, je treba izkoristiti vsak trenutek tega veselega in razigranega počitniškega varstva. 

Zato smo se v torek, 29. 8. 2023, ponovno odpravili na izlet, tokrat v Idrijo. Po malici smo prisedli k ostalim potnikom redne avtobusne linije in se odpeljali. Ko smo prispeli, smo se začeli spraševati, kam pa v resnici sploh gremo. Mogoče kino? Muzej? Mejca? Ob odhodu z avtobusne postaje je res kazalo, da gremo v Mejco, a naša pot se tam ni ustavila. Hodili smo naprej dokler nismo prišli do nogometnega igrišča, poleg arene za balinanje. Mi smo šli v to areno in tam so nas že čakali štirje gospodje. To so bili člani balinarskega kluba Idrija, Slavko Moravec, Franci Miklavčič, David Golob in Matija Poljanec. Predstavili so nam svet balinanja, kako se ga igra in na kakšne načine vse lahko tekmujemo. Nato so nas razdelili v štiri skupine, da je lahko vsaka skupina bila na svoji stezi in igrala.

Najprej smo se učili bližanja in kako se pravilno postaviti pri balinanju. Sprva smo vsi bližali predaleč ali pa prekratko, a ko smo ugotovili, koliko je treba, da nam uspe bližati blizu balinčka, nam je šlo super. 

Sledilo je še učenje zbivanja. To pa smo naredili tako, da smo si pristavili avtomobilsko gumo in vanjo metali krogle. Če si zadel v notranjost gume, je skupina dobila dve točki, če pa si gumo samo zadel, pa smo dobili eno točko. Točk, ki smo jih pridobili, je bilo res velikooo! Kdo bi si mislil, da nam bo šlo tako dobro. 

Po končani skupinski tekmi smo se zahvalili balinarjem, da so nas naučili tako zanimivega športa. Hvala vam še enkrat!

(Skupno število obiskov 121, 1 obiskov danes)
Dostopnost