Tako, še zadnji teden prvega dela počitniškega varstva je za nami. Teden smo začeli z obiskom obnovljenega lovskega doma v Cerknem. Tam nam je gospodar lovske družine pokazal veliko zanimivih živali in nam razložil, katere najdemo tudi v naših gozdovih. Bilo je res zanimivo, saj smo na koncu lahko pobožali pravega nagačenega medveda, za katerega nam je gospodar povedal, da je bil star približno tri leta. Za konec obiska smo naredili še skupinsko sliko in se polni novih spoznanj vrnili proti šoli.

Naslednji dan, smo se odpravili v Gorje. Tam nas je na kmetiji pričakal Gašper s svojo družino in nam prijazno razkazal hlev, v katerem je bilo kar dobrih 80 glav živine. Tam smo božali teličke, opazovali in krmili krave, najbolj zanimiv del obiska, pa je bila predstavitev robota za molžo krav. Ali ste vedeli, da taka naprava, kar sama molze krave tekom celega dneva in ne potrebuje človeške pomoči? No, mi tega nismo vedeli, zato nam je bil obisk še toliko bolj zanimiv.

V sredo smo se odpravili na Eto. Že pri vratarju so nas sprejeli prijazni vodiči in njihovi pomočniki, ki so poskrbeli za našo varnost, pri sprehodu skozi proizvodnjo. V tovarni smo videli veliko marljivih delavcev, ki so pridno opravljali svoje delo, v veliko pomoč pa so jim tudi sodobni roboti, ki namesto delavcev opravijo najtežja dela. Naši gostitelji so bili tako prijazni, da so nam na koncu postregli še z odlično tortico in sokom. Res smo se imeli lepo.

Četrtek pa je bil dan za obisk bližnjega gozda. Tam nas je pričakal prijazen gozdar, ki nam je med sprehodom predstavil in pokazal številne drevesne vrste. Z njim smo se tudi pogovorili o tem, kako se moramo v gozdu obnašati. Na koncu, nam je podaril plakate, ki bodo krasili hodnike in učilnice v naši šoli.

Cel teden smo po malo obiskovali tudi šolski vrt, ga uredili in v prazne prostore posejali in posadili še nekaj rastlin, ki bodo lahko do konca počitnic prav lepo zrastle. Ponovno smo uredili tudi čutno pot pred brunarico in uredili gredico pred vhodom v šolo.

In že je bil tukaj petek. Zadnji dan našega skupnega počitniškega druženja. Na ta dan smo poskrbeli, za šolske živali, tako da smo jim očistili njihova bivališča. Pika na i pa je bila počitniška tombola, ki je za nagrado ponudila kar nekaj lepih nagrad.

Da ne pozabimo. V zadnjem tednu počitniškega varstva se nam je pridružil Alvin, petletni fant iz Norveške. Bil je tako prijazen, da nas je celo naučil nekaj norveških besed in zato se od vas poslavljamo kar po norveško. Ha det in se vidimo spet avgusta

(Skupno število obiskov 263, 1 obiskov danes)
Dostopnost