Prvi šolski dan je za vse tiste, ki se prvič podajajo v osnovnošolske klopi, vedno nekaj posebnega in nepozabnega. Letos je v Republiki Sloveniji šolski prag prestopilo 20.840 prvošolk in prvošolcev, med njimi je bilo tudi 41 učenk in učencev v Osnovni šoli Cerkno.

Kot se za tako pomemben dogodek spodobi, so drugošolci pod mentorstvom učiteljic za najmlajše učence in njihove starše, pripravili simpatičen kulturni program. Uvodne besede sta udeležencem namenila ravnatelj Mitja Dežela in policist Uroš Magajne, ki sta še zlasti opozorila na pomen varnosti na šolskih poteh. Zlasti v prvih dneh moramo biti udeleženci v prometu še posebej pozorni v okolici šol in vrtcev.

Da bi letošnji dogodek ostal prvošolcem in njihovim staršem v najlepšem spominu, so poleg zanimivega programa poskrbeli tudi v šolski kuhinji. Odlična torta, pripravljena izpod slaščičarskih rok šolske kuharice Danijele, nam je vsem zelo teknila. Skupno druženje je kmalu spletlo nova prijateljstva. Veselo vzdušje in pozitivna energija, pa so kmalu pregnali začetno tremo, ki jo ima domala vsak pred vstopom v to mogočno stavbo, imenovano šola.

(Skupno število obiskov 134, 1 obiskov danes)
Dostopnost