Šolsko tekmovanje za Cankarjevo priznanje je letos potekalo v torek, 9. 10., in sicer pod naslovom: “Vedre bližine med nami”, ki v duhu današnjega časa poudarja, kako pomembna in zdravilna je bližina med nami.

Udeležili so se ga učenci od 7. do 9. razreda. Devetošolci so se v pripravah ukvarjali z mladinskim romanom slovenske pisateljice Nataše Konc Lorenzutti »Gremo mi v tri krasne«. Ta namreč zaobjema številne težave sodobnega mladostnika, ki ga pestijo najrazličnejše zasvojenosti. Sedmošolci pa so brali s humorjem prepletene sodobne povedke ter pravljice pesnika in pisatelja Andreja Rozmana Roze »Predpravljice in popovedke« ter klasično humoristično delo Josipa Jurčiča: »Kozlovska sodba v Višnji Gori«.

Tekmovanja se je pod mentorstvom učiteljic Anice Svetik in Mojce Lipužič Moravec udeležilo trinajst sedmošolcev, enajst osmošolcev in štirinajst devetošolcev.

Bronasto Cankarjevo priznanje so osvojili:

  1. razred: Zala Ana Razpet, Jernej Mavri, Nika Svetik, Lara Miklavčič, Žana Bogataj in Jonas Lapanja
  2. razred: Matic Čelik Baskar, Jasna Čufer, Tinkara Tušar in Lara Peternelj
  3. razred: Lin Čadež, Božo Bizjak, Ana Deja Prezelj, Julija Seljak, Klara Močnik in Neža Obid

V četrtek, 9. 12. 2021, bo na daljavo potekalo regijsko tekmovanje za Cankarjevo priznanje, na katerega pa so se uvrstili: Lin Čadež, Božo Bizjak, Matic Čelik Baskar in Jasna Čufer.

Vsem učencem iskreno čestitamo in držimo pesti za vse tekmovalce, ki se bodo udeležili tekmovanja na naslednji stopnji.

(Skupno število obiskov 240, 1 obiskov danes)
Dostopnost