Osnovno šolo Cerkno obiskuje lepo število učencev, ki so nadarjeni na različnih področjih. Nekateri na jezikovnem, drugi na matematičnem, tretji na naravoslovnem…imamo pa tudi kar nekaj učencev, ki svojo nadarjenost kažejo na tehničnem področju. Omenjeni učenci svoje sposobnosti “pilijo” tudi v domačem okolju in so nam lahko lep zgled, da se prosti čas lahko preživi tudi brez telefona.
Dva izmed teh učencev boste lahko spoznali danes. Eden je Robi Mlakar, ki zelo uživa v ustvarjanju z lesom. Tako je sam, v celoti renoviral domačo klopco, ki je bila že skoraj primerna za odpis. Kako uspešen je bil pri svojem projektu si lahko pogledate v spodnjih galeriji.

Drugi pa je Jani Volarič, ki je z majhno pomočjo svojega dedka, pozidal konstrukcijo za peč. Ta mu bo prišla zelo prav pri organizaciji domačih piknikov.

Ker na naši šoli spodbujamo aktivno preživljanje prostega časa brez sodobnih elektronskih naprav, vabimo vse učence, ki doma ustvarjate z različnimi materiali, da svoje izdelke fotografirate in s kratkim opisom pošljete učitelju tehnike na naslov marko.bevk@oscerkno.si. Vsak mesec bomo zbrane izdelke združili in objavili na naši spletni strani.

(Skupno število obiskov 36, 1 obiskov danes)
Dostopnost