Spoštovani učenci in starši.

Le še nekaj dni loči učence 1. triade od ponovnega vstopa v šolsko okolje. S torkom, 9. februarja se šolska vrata za te učence ponovno odpirajo. Za učence od 4. do 9. razreda bo pouk do nadaljnjega še vedno potekal na daljavo. Želeli bi vas seznaniti z nekaterimi pomembni napotili, ki jih bo ob ponovnem odprtju šole potrebno dosledno upoštevati. Vsi skupaj se bomo potrudili, da zagotovimo varno in zdravo učno okolje, v prvi vrsti za učence, kakor tudi vse zaposlene. Epidemija izgublja svojo moč, a previdnost in dosledno upoštevanje preventivnih in zaščitnih ukrepov, bosta naše skupno vodilo v prihodnji dneh in tednih. Šolo bomo lahko ohranili odprto samo tako, da bo vsak od nas po svojih najboljših močeh prispeval k temu, da bodo učenci in njihovi domači, učitelji in drugi strokovni delavci na šoli zdravi. Zato vas iskreno in srčno pozivamo k sodelovanju in odgovornemu ravnanju. Naprošamo vas, da starši med sabo delite priporočila in se medebojno opogumljate k odgovornemu ravnanju. Velja opozoriti na skupni apel, ki ga sporočajo tudi iz Združenja slovenskih pediatrov in kateremu velja prisluhniti: “Vsak majhen posameznik šteje, a samo skupaj lahko naredimo, da se bomo spet varno nasmehnili drug drugemu brez mask in daljave”. Želimo vam prijeten podaljšan vikend. Preživite ga skupaj z vašimi otroki v sproščenem, pozitivenm vzdušju, s pridihom navdušenja nad ponovnim snidenjem v šolskem okolju.

Pomembna opozorila:

1. V šolo popolnoma zdravi: Naprošamo vas, da vaši otroci v šolo pridejo samo popolnoma zdravi in ob vsakem najmanjšem znaku okužbe ostanejo doma in opravijo test na SARS-CoV-2.

2. Omejevanje stikov v domačem okolju: Število okužb v družbi je še vedno zelo visoko. Odpiranje šol ne pomeni odpiranja javnega življenja, pač pa izključno vzpostavitev in omogočanje najprimernejšega izobraževanja za otroke. Zdravi lahko ostanemo samo tako, da tudi doma vzdržujemo “varni mehurček”, se še naprej izogibamo zunanjim druženjem in se držimo vseh preventivnih ukrepov.

3. Vzdrževanje varnega druženja v šoli: Prosimo vas, da se z vašim otrokom pogovorite o pomembnosti vseh svetovanih ukrepov za preprečevanje širjenja okužb, kot so druženje znotraj “varnega razrednega mehurčka”, nošnja mask, umivanje rok, zračenje, vzdrževanje razdalje…Pomembno je, da otroci razumejo svojo pozitivno vlogo pri skrbi za zdravje oseb v njihovi bližini. O vseh preventivnih ukrepih in njihovem doslednem izvajanju, se bomo z vašimi otroki pogovarjali tudi v šolskem okolju.

4. Test na prisotnost okužb s SARS-CoV-2: Prosimo vas, da se ob morebtnih prvih znakih okužbe testirate na prisotnost okužbe s SARS-CoV-2. Do prejema izvida naj vaš otrok ostane doma, tudi če ne kaže znakov okužbe in o tem obvestite otrokovo razredničarko.

5. Prepoved vstopanja staršev šolo: Na šoli bomo poskrbeli, po naših najboljših močeh in kadrovskih ter prostorskih zmožnostih, za vzpostavitev reda, ki bo zagotavljal čim varnejše okolje za preprečitev okužb in širjenja le-teh. To pa bomo lahko dosegali le, če bomo vsi upoštevali priporočila NIJZ. Še vedno velja dogovor, da starši v šolo, razen v primeru vnaprejšnjega dogovora, ne vstopate.

Pomembna obvestila povezana neposredno z učno-vzgojnim delom:

1. PRIHOD V ŠOLO: Učno-vzgojno delo bo na šoli potekalo po ustaljenem šolskem urniku. Za učence 1. triade bomo orgnizirali tako jutranje varstvo, kakor tudi podaljšano bivanje. Učenci Cerkljani naj v šolo pridejo ob 7.20. Vhod za učence 1. triade bo samo skozi GLAVNI VHOD. Zadrževanje v šolski avli in garderobi ne bo dovoljeno. Po prihodu v šolo bodo učenci nemudoma napoteni v svoje učilnice.

2. OBVEZNA UPORABA ZAŠČITNIH MASK NA AVTOBUSU IN V ŠOLSKIH PROSTORIH: Prihodi in odhodi šolskih avtobusov so nespremenjeni oz. so enaki kakor pred zaprtjem šol. Starši morate za učence-vozače poskrbeti za zaščitne maske, ki jih na avtobusu obvezno nosijo ves čas prevoza do šole ali nazaj domov. Učenci bodo morali zaščitne maske nositi tudi na šolskih površinah izven matičnih oddelkov. Nadeli si jih bodo ob odhajanju na stranišče, na kosilo, v šolsko garderobo, na hodniku. Starše naprošamo, da poskrbijo za zaščitne maske otrok. V primeru, da bi otrok zaščitno masko pozabil, jo bomo za tisti dan priskrbeli v šoli.

3. ŠOLSKA MALICA: Šolska malica bo potekala v običajnem terminu, učenci pa jo bodo opravili skupaj z učiteljico v učilnici. Ob tem je potrebno poudariti, da bo potrebno skupaj z učiteljico poskrbeti za urejenost prostora in osebno higieno. Umivanju rok bomo v tem času namenjali več pozornosti.

4. ŠOLSKA KOSILA: Šolska kosila bodo potekala po posebnem urniku v šolski jedilnici. Pred prevzemom toplega obroka bo potrebno upoštevati talne oznake in varnostno razdaljo med učenci, kakor tudi sedežni red v jedilnici. Spremljevalni učitelji vam bodo pri tem v pomoč.

5. ŠOLSKA KNJIŽNICA: Šolska knjižnica v prvem tednu ne bo obratovala. Šolske knjige lahko vrnete preko vaših razrednikov, ki jih bodo oddali šolski knjižničarki.

6. ŠOLSKE INTERESNE DEJAVNOSTI: Interesne dejavnosti, ki jih izvajamo na šoli do nadaljnjega ne bodo potekale.

Pedagoški kolektiv OŠ Cerkno

(Skupno število obiskov 570, 1 obiskov danes)
Dostopnost