​Za nami je še zadnji dan počitniškega varstva, ki ga pa nismo preživeli na nič manj zabaven način kot vse doslej. Tokrat smo se na šoli udeležili dveh delavnic, vodila pa sta jih učitelja Ana Koren in Marko Bevk. 

Na prvi delavnici smo se počitnikarji preizkusili v naši spretnosti delanja glinenih izdelkov. Izdelovali smo žvrgolc (votla glinena piščal v obliki ptice). Najprej smo iz gline naredili kroglo, ki smo jo potem preoblikovali v majhno skodelico. Robove smo nato staknili skupaj, da smo dobili telo ptičke, v kateri je bil zrak nato pa smo glino še preoblikovali v obliko ptice. V repu smo nato naredili luknjo, ki naj bi povzročika, da taktat ko pihneš vanjo naša ptička zazveni. Pri izdelovanju smo se zelo zabavali in komaj čakamo, da naši končni izdelki pridejo iz peči čez približno 14 dni.

Na drugi delavnici pa smo se učili programiranja robotov. Robote smo najprej sami sestavili po načrtu, kateremu smo sledili na računalniškem zaslonu. Načrt nam je pokazal katere dele bomo rabili in nato smo postopoma sestavili naše robote. Ko smo robote zgradili, pa smo jih sprogramirali, da so naši plesoči roboti plesali po ritmu pesmi, ki smo jo predvajali. Robotke smo s programiranjem  premikali na različne načine, ter v različnih hitrostih glede na glasbo. Sestavljanje in programiranje naših plesalčkov je bila zanimiva in poučna izkušnja.

Radi bi se iskreno zahvalili učiteljema Markotu in Ani za zanimive delavnice.

Z današnjim dnem smo tudi zaključili naše poletno druženje. Upamo, da bodo spomini na naše dogodivščine še nekaj časa ostali z nami. Ob tem bi se zahvalili vsem, ki so na kakršen koli način pripomogli, da smo naše počitniško varstvo izpeljali. Zahvala tudi staršem za zaupanje in sodelovanje.

Zdaj pa gremo pripravit šolske torbe. Se oglasimo spet prihodnje leto.
– Počitnikarji

(Skupno število obiskov 213, 1 obiskov danes)
Dostopnost